Nieuwbouw landelijk gelegen villa PC Hooftweg - Verbouw woning PC Hooftweg - Verbouw woning GEBOUWBEHEER
GEBOUWBEHEER Grote Hagenweg 3 te Laag Zuthem Grote Hagenweg 3 te Laag Zuthem
Verbouwing woning Verbouwing woning Museumlaan 3 te Huizen
Gezondheidscentrum Ettenheim te Noordscheschut


Zo troffen wij het gezondheidscentrum bij ons eerste bezoek aan.
Toen wij bij het project betrokken werden waren de plannen gereed, Ö.. zo dacht men.
Tijdens het voortraject werd al spoedig duidelijk dat het oorspronkelijke plan drastisch gewijzigd diende te worden. Wat overeind bleef waren de uitbreiding met de hoofdtoegang (onder de luifel) en de indeling van de eerste etage van de oude villa.
De in de laagbouw geplande apotheek verhuisde naar de erker op de beganegrond van de oude villa waardoor de artsenpraktijk meer ruimte kreeg voor sanitaire voorzieningen en een ruimere wachtkamer. Bovendien werd hierdoor ook de logistiek geoptimaliseerd en voldoet het totale plan nog beter aan de eisen van de LHV.
Tijdens de verbouwing is de artsenpraktijk, gevestigd in de laagbouw, in bedrijf gebleven. Dit had voor alle partijen consequenties vanwege tijdelijke, interne verhuizingen van de huisartsen. Ondernemers waren bereid hiervoor ook op zaterdagen te werken.
De fysiotherapeut vond tijdelijk onderdak in de rechts nog net zichtbare unit.
De kosten van de noodzakelijke ingrepen overstegen het oorspronkelijk budget. Door deskundig te onderhandelen en op enkele onderdelen te bezuinigen, zonder aan de kwaliteit te tornen, konden de extra kosten beperkt worden gehouden.
Op het voorterrein werden parkeerplaatsen gerealiseerd. Ook hier vonden wijzigingen plaats t.o.v. het oorspronkelijke plan waardoor meer parkeerplaatsen en betere manoeuvreerruimte voor de automobilisten werd gecreŽerd. In een opstelplaats voor de ambulance werd, direct bij de ingang van de artsenpraktijk, voorzien.
De oude beuk, rechts op de foto, werd gespaard.
Na een bouwperiode van 8 maanden werd het gezondheidscentrum feestelijk in gebruik genomen
Webdesign & realisatie: Media Solutions