Nieuwbouw landelijk gelegen villa PC Hooftweg - Verbouw woning PC Hooftweg - Verbouw woning GEBOUWBEHEER
GEBOUWBEHEER Grote Hagenweg 3 te Laag Zuthem Grote Hagenweg 3 te Laag Zuthem
Verbouwing woning Verbouwing woning Museumlaan 3 te Huizen
Monumentale villa te Maarssen.
De oorspronkelijke villa is uitgebreid met een grote erker.
Op de foto is nog net zichtbaar hoe een enorme betonnen bak in een voor de villa gegraven gat wordt gehesen. Deze betonnen bak is bovenop afgewerkt als tuin en dient als kelder die toegankelijk is via garage. Bijzonder spectaculair in de wetenschap dat de grond vrij instabiel is door de hoge waterstand van de aanpalende rivier. Het aanbrengen van bronbemaling was absoluut een “must” en gedurende de voorzichtig uitgevoerde graafwerkzaamheden werd continue in de gaten gehouden of er ongewenste beweging zat in de grond en/of de woning. Uit het grondonderzoek dat hieraan vooraf ging was niet gebleken dat er verschuivingen op zouden treden maar toch …. .

De oude villa is geheel gerenoveerd waarbij tevens isolerende maatregelen aan dak en gevels zijn getroffen. Alle installaties zijn vervangen en op het verplichte niveau gebracht.
Uitgekiende detailleringen en optimale adviezen hebben ertoe geleid dat oorspronkelijke details, zowel binnen als buiten, bewaard zijn gebleven. De afwerkingen binnen zijn zoveel mogelijk afgestemd op de oorspronkelijke afwerkingen en inrichtingen zoals het aanrecht van de keuken en het wandtegelwerk. De eerste etage is geheel opnieuw ingericht waarbij tevens een badkamer (deze was niet aanwezig) is gerealiseerd.
Door Bouwraadgever zijn hier de bouwtechnische en kostentechnische aspecten in beeld gebracht waarna door Bouwraadgever aan de hand van tekeningen een bestek is geschreven. Door Bouwraadgever is het project namens de architect begeleid en opgeleverd.

Webdesign & realisatie: Media Solutions